joi, 20 mai 2010

Directorul General al ORDA a fost demis!

Rodica Pârvu a fost eliberata din functia de director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), in locul sau fiind numit Robert Bucur - fost consilier juridic superior la ORDA -, prin doua decizii ale premierului Emil Boc, publicate marti in Monitorul Oficial.


        Rodica Pârvu a fost la conducerea ORDA - o institutie din subordinea Ministerului Culturii - din anul 1998, fiind numita initial director interimar, dupa care, din 2000, director general. In martie 2006, Rodica Pârvu a fost reconfirmata in functia de director general al ORDA, printr-o decizie a premierului de atunci, Calin Popescu Tariceanu.
        Robert Bucur a fost anterior consilier juridic superior la ORDA. El a declarat pentru MEDIAFAX ca lucreaza in ORDA din 1998 si nu este membru al PDL. "Probabil competentele mele au stat la baza numirii mele", a spus Robert Bucur, precizând ca vrea sa aduca "un suflu nou" la ORDA.
        Totodata, el isi propune sa stinga conflictele cu organismele de gestiune colectiva. "In primul rând, vreau sa fie armonie intre utilizatori si organismele de gestiune colectiva (OGC), iar banii colectati de catre ogc-uri sa ajunga la cei care ii merita. Exista suspiciuni ca au existat sincope in impartirea acestor bani. Vreau sa readuc institutia acolo unde era acum cativa ani, când era credibila", a explicat Bucur.
        Robert Bucur a mai spus ca Rodica Pârvu a acceptat sa fie din nou director al Directiei Relatii Internationale din cadrul ORDA, functie suspendata in perioada in care aceasta a fost director general al Oficiului.
        De cealalta parte, Rodica Pârvu a confirmat faptul ca a acceptat sa preia functia de director al Directiei Relatii Internationale la ORDA, precizând, insa, ca nici Guvernul si nici Ministerul Culturii nu au informat-o care sunt motivele pentru care a fost eliberata din pozitia de director general al Oficiului.



In ultimii ani ORDA a inceput o adevarata ofensiva impotriva drepturilor de autor, si in sprijinul utilizatorilor, totul culminand cu intentia de a desfinta OGC-urile, concretizata prin OUG 43/2010, prin care se incearca nationalizarea drepturilor de autor.

14 comentarii:

  1. Ramane de vazut in ce masura D-l RADU BUCUR va aduce un "suflu nou" in aceasta increngatura de interese care domina la O.R.D.A.
    Personal ma indoiesc,deoarece climatul intereselor personale,ale nepotismelors si al "Peshkeshului"sunt prea inradacinate in Respublyka Myoritica Romanyka.
    De ce aceasta ne incredere?Ptr. simplu fapt ca sunt implicat intr-un proces mizerabil cu COPYRO iar O.R.D.A (functionarii ei,ex: Director adjunct) in loc sa apere interesele noastre,adica a detinatorilor legali de drepturi de autor,i-i tin sub aripioara pe cei de la COPYRO sub diferite motive care sunt de o ambiguitate crasa.Sa fie oare ceva putred atat la O.R.D.A ,dar mai ales si la Madamé Cofsinsky Dictatoarea absoluta a COPYRO-ului?!
    Exemplu: Pe data de 20 martie 2010 am depus o plangere la O.R.D.A. impotriva COPYRO-ului.Ei bine nici acuma,dupa 36 de zil nu am primit ABSOLUT NICI O REACTIE de la O.R.D.A.,Nota bene: Organism Guvernamental....!!
    Deci..?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista o explicatie simpla, de ce ORDA nu v-a raspuns rapid. Fosta directoare generala a ORDA a fost inainte sa ajung big boss peste ORDA, director general al COPYRO si mereu i-a protejat pe Cofcinsky & co, indiferent cat prostii au facut. De altfel COPYRO este probabil cea mai ineficienta si incurca-lume dintre OGC-urile romanesti.
    Nu-l cunosc decat din auzite pe d-ul Bucur, dar sugestia mea ar fi sa reveniti cu o adresa la ORDA, intrcat este posibil ca odata ce d-na Parvu nu mai e director general, protectia acordata COPYRO sa slabeasca.
    Cat despre ce va deveni ORDA in mandatul d-lui Bucur, speranta mea e ca macar sa nu mai aiba un comportament distructiv ca in ultima perioada.

    RăspundețiȘtergere
  3. O.R.D.A. PENTRU MINE CA STUDIO ESTE FOARTE INUTILA CA INSTITUTIE.Nu face nimic in privinta pirateriei masive de pe internet.muzica free pe toate siteurile.nu dureaza o zi sa scoti un program nou ca in aceeasi zi apare programul tau nou scos free pe net!!!!legea din 2006 data de un incult a fost sa protejeze drepturile de autor mai bine,dar se pare ca aceasta a ingreunat mai rau acest domeniu...legea respectiva protejeaza marile interese,iar cei care au dorit acea lege atunci falimenteaza azi.
    desfiintarea tarabelor de comercializare a muzicii,a afectat distributia acestor produse in acea perioada,iar acum celor careau magazine le se autodesfiinteaza din cauza muzicii free pusa pe net.de exemplu pe trilulilu sun foarte multe piese free la auditie si la descarcare si nu cred ca acel site are vreun contract de difuzare cu vreun producator.vreau sa spun ca acolo si pe alte siteuri am gasit piesele mele,produse de mine si difuzate fara acordul meu.legea aia e numai pentru cei care au firma si platesc impozite????,sau trebuie respectata de toata lumea?!nu am nimic impotriva sa-mi fie difuzate melodiile,dar sa fie cu acordul meu acele difuzari!daca nu se poate desfiintati dracului orda ca oricum mai mult incurca decat ajuta in acest domeniu.legea data e numai pentru cei care comercializeaza muzica,pentru cei care ii doare in cur de investia ta nu e lege si pun muzica free oricum le vin la mana.

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia azi am aflat de acesta numire Am avut ocazia sa-l cunosc pe dl. Robert. Azi am aflat intamplator ca a ajuns in aceasta functie. Nu s-a laudat niciodata. Imi pare rau ca a fost numit el in functie. La cum il stiu este in stare sa ma arda pentru piraterie chiar daca ne cunoaste.OPS, va trebui sa fiu mai atent cand vorbesc cu el. Nu pot decat sa-i urez succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam ca Robert Bucur a fost numit Director general ORDA pentru ca ar avea mai multe competente ... Eu auzisem doar de una (dar buna se pare)pre numele ei Prigoana :))

    RăspundețiȘtergere
  6. FIRMA DAVIDEO CRIS VA ZICE CEVA OAMENI BUNI?SAU POVESTEA CELE 3 PROCESELE VERBALE CONSECUTIVE?EI BINE NE MERITAM SOARTA PENTRU CA LASAM ASEMENEA OAMENI SA NE CONDUCA...

    RăspundețiȘtergere
  7. Prigoana sa traiasca! Acest individ da acum lectii despre competenta. Un pseudo-competent, o non-valoare bazata pe oportunism si pile a ajuns director. Este emblematic pentru tara asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. O.R.D.A GUVERNUL ROMANIEI

    INSTITUTIE FARA VALOARE,HOTI,PRAPADITI,MANCATORI DE BANI,NON VALORI.

    RăspundețiȘtergere
  9. Prigoana, sponsor major PDL, l-a impus pe Bucur la ORDA pentru a colecta el banii pe drepturi de autor. Prigoana va fi noul sef al drepturilor de autor din Romania prin OGC-urile pe care le are in plan, cu ajutorul lui Bucur si al catelusilor sai.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana acum n-am reactionat la astfel de comentarii si nici nu le-am sters, respectand dreptul la opinie al tuturor, fie ei si anonimi.
    Cee ce spuneti este neadevarat, nu exista nici un OGC controlat de Prigoana si in general politicul nu este implicat direct in drepturile de autor.
    Ca vor sa preia controlul este probabil adevarat, dar cred ca nu realizeaza exact cu cine au de a face :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Bucur a facut un OGC pentru Prigoana, dar in secret. Infiintarea nu a fost publicata in Monitorul Oficial inca. In curand, CREDIDAM va avea o mare surpriza din partea lui Bucur & co.

    RăspundețiȘtergere
  12. Azi la Antena 1, la emisiunea Acces Direct s-a confirmat ceea ce am prevazut. Bahmu si Prigoana isi fac OGC sub obladuirea lui Bucur. Bucur e la ORDA numai datorita lui Prigoana si acum se incepe platirea tributului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca ati cunoaste macar un pic cadrul legal, ati vedea ca nu ajunge doar sa faci un OGC ca sa colectezi. va colectat OGC cu cei mai multi membri, iar CREDIDAM este foarte greu de atins in conditiile acestea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Un lucru bun ar fi: CREDIDAM sa nu mai aiba monopol. Domniile Lor, cei de la CREDIDAM se poarta inacceptabil cu artisii si profita de "naivitatea" acestora in ceea ce priveste latura pragmatica a vietii. Este de neconceput modul in care d-ul Stefan Gheorghiu ameninta la telefon si incearca sa-i sperie pe cei care vor sa plece de la CREDIDAM. Se erijeaza in aparatorul drepturilor actorilor cand de fapt nu-l intereseaza absolut deloc acest lucru ci doar apararea propriilor interese. RUSINE !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere