miercuri, 22 iunie 2011

ORDA a retras avizul de functionare a COPYRO

ORDA a inceput sa faca curatenie prin organismele de gestiune colectiva care nu respecta normele legale. COPYRO si gestioneaza drepturile de autor ale scriitorilor si o face prost. Aceasta nu mai e o noutate, singura noutate este ca ORDA a decis sa ia taurul de coarne si sa le retraga avizul de functionare. Motivele sunt expuse de directorul general al ORDA intr-un interviu pentru Romania Culturala http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?cod=16675
Din pacate COPYRO-ului i s-a permis aproape orice din cauza ca fostul director general al ORDA a fost director la COPYRO inainte de a numita in fruntea ORDA. Printre ispravile celor de la COPYRO se numara falsificarea si utilizarea unei adrese contrafacute a CISAC intr-un arbitraj si pierderea calitatii de membru CISAC din indolenta.
 Nici la colectari nu stau grozav, beneficiind de sumele din cablu si copie privata adunate de catre UCMR-ADA si UPFR.
Din pacate nu sunt sperante mari ca domnii scriitor sa taie in carne vie si sa numeasca persoane competente in functie, asta daca e sa ne luam dupa zvonuri.

3 comentarii:

  1. în România noastră mai bine te apuci de furat... :(

    RăspundețiȘtergere
  2. avand in vedere lipsa de incredere pe care cei de la COPYRO o genereaza, unde as putea sa imi inregistrez drepturile de autor pt lucrarile scrise?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista deocamdata alt organism. mai bine acolo decat deloc

      Ștergere