vineri, 21 ianuarie 2011

Tariful pe cablu a scazut

In urma unei actiuni intentate de asociatia operatorilor prin cablu (ACC), Curtea de Apel Bucuresti a modificat tariful de la 6% pentru toate OGC-urile la 4,5%, incepand cu data de 22.12.2010. De asemenea a disparut si colectorul unic, ca urmare a actiunilor unor OGC-uri interesate de a colecta individual si nu prin colectorul unic.
UCMR-ADA va colectat de la data respectiva doar nou ei tarif individual, de 1,35% din veniturile operatorilor prin cablu.

Efectele dispartitiei colectorului unic or sa fie destul de mari, pt ca majoritatea OGC-urilor nu au forta de negociere si resurse umane si juridice ca sa forteze cablistii sa plateasca ca pana acum. La cablisti le convine pt ca desi vor fi obligat sa aiab de 7 ori mai multe contracte ca pana acum, isi vor permite sa ignore OGC-urile care n-au avocati sau au unii foarte slabi.
Din pacate pentru unii interesele personale sunt mai importante decat cele ale membrilor lor. De asemenea se vede ca e nevoie de profesionisti in conducerea unui organism de gestiune colectiva. Peste tot unde conduc membrii este dezastru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu