vineri, 11 februarie 2011

Cat de legale sunt site-urile legale

Nu toate siturile asa zis legale sunt de fapt legale, chiar daca apartin unor firme de renume sau case de discuri. 

IFPI (federatia internationala a asociatiilor a producatorilor de fonograme) a facut public numele unor situri care ar oferi muzica legala. In mod amuzant o parte din ele nu au autorizatie conform legii de la titularii de drepturi. Printre ele este cel mai mare site gen Youtube (este drept ca se pare ca s-a hotarat sa intre in legalitate, dar nu este inca autorizat) si situri autorizate de descarare gen Music Mall sau dump.ro. Altele cum ar fi musicnonstop.ro abia a obtinut autorizatia, dupa ce a functionat mai mult de jumatate de an fara autorizatie.
Fara autorizatie sunt si mai toate siturile din imperiul Pro, indiferent daca sunt ale Apropo sau de la alte firme apartinand trustului.
Daca va intrebati ce face UCMR-ADA, aflati ca s-au luat masuri legale impotriva lor, majoritatea au fost notificate si se va trece in curand la plangeri la politie impotriva lor, intrucat legea da dreptul titularilor sa ceara aplicarea unei amenzi pentru neraportarea pieselor utilizate in cuantum de 30.000 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu