miercuri, 10 martie 2010

Sa nu ne jucam cu focul

Exista un site www.drepturile.ro care apartine unor autori nemultumiti de cum merg treburile la OGC-uri. E dreptul lor, pana la urma OGC-urile apartin autorilor si au tot dreptul sa fie nemultumiti si sa propuna si sa impuna modificari. Ca urmare, au aparut si niste propuneri de modificare a statutului, facute de cineva, nu spui cine, persoana importanta in stat :). Cu unele chiar sunt de acord, altele sunt nocive si ar duce la blocarea activitatii. Cum articolul ar deveni prea mare daca le-as trece in revista, sa le luam pe rand.
Azi voi vorbi de introducerea in statut ca regula obligatorie a “Documentatiile trimise de utilizator vor fi verificate pe baza unui sistem de monitorizare automata bazat pe procesarea sunetului si amprentare digitala”. Mai pe romaneste se va inlocui un sistem bazat pe liste facute pe calculator sau de mana, arhaic, cu unul modern bazat pe recunoasterea automata a piesei muzicale de catre un soft. Totul suna foarte frumos si eficient, cu exceptia unui amanunt neluat in seama de initiatori. Acest soft si mai ales baza de date cu milioane de opere muzicale amprentate nu exista. Nu exista nici macar pentru cele cateva zeci de mii de piese muzicale romanesti active in momentul asta. Nu numai ca nu exista, dar crearea unei astfel de baze de date este un proces care dureaza mai multi ani si costa foarte mult.
Consecinta practica a introducerii unei astfel de reguli ar fi blocarea activitatii UCMR-ADA pana la modificarea regulii sau a punerii la punct a unui astfel de soft+baza de date aferenta.
Mai pe intelesul tuturor: autorii n-ar mai lua bani pana nu s-ar solutiona aceasta problema! Si asta cred ca nu vrea niciunul dintre autori. Utilizatorii ar fi fericiti sa se intample asa ceva, pentru ca ei n-ar mai plati remuneratiile si ar face o economie semnificativa. Nu mai spun ca s-ar slabi mult si pozitia internationala a societatii si poate si cateva contracte de reprezentare reciproca mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu